2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni Hakkında

18 Haziran 2018 Pazartesi

FUBYO 2017-2018 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Dr. Osman Aşkın BAK’ın katılımlarıyla müdürlüğümüz spor salonunda gerçekleştirildi.
Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı.
Törende ilk olarak yüksekokulumuz Bankacılık ve Finans bölüm birincisi Derya KİRACI konuşma yaptı. Konuşmasının ardından başarısının göstergesi olan mezuniyet kütüğüne ismini çaktı ve birincilik ödülünü Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Dr. Osman Aşkın BAK’tan aldı.
Yüksekokul müdürümüz Doktor Öğretim Üyesi Önder DİLEK konuşmalarında, Yüksekokulumuzun %100 doluluk oranına sahip tercih edilen bir okul olarak başarısını ortaya koyduğunu ve bu başarıda katkıları olan başta üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN olmak üzere tüm akademik ve idari personele, ayrıca ilçede yüksekokulumuza verdiği desteklerinden ötürü Fındıklı Belediye Başkanı Sayın Adnan ÖZBALABAN’a teşekkürlerini iletti. Ardından öğrencileri ve ailelerini tebrik ederek konuşmasını sonlandırdı.
Ardından Rektörümüz, henüz on iki yıllık bir Üniversite olmamıza rağmen eğitim öğretim ve Ar-Ge altyapısı, akademik kadro, eğitim kalitesi ve kurumsallaşma alanlarında, daha önce kurulmuş olan üniversiteleri geride bırakarak önemli başarılar elde ettiğimizi ifade etti. Üniversitemizin her geçen yıl özellikle bilimsel yayın ve Ar-Ge noktasında sürekli yükselen bir grafik ortaya koyduğunu belirterek sayılarla Üniversitemizi anlattı.
Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Dr. Osman Aşkın BAK ise konuşmalarında, Türkiye’deki bölümlere bakıldığında FUBYO’da yer alan bankacılık ve finans ile uluslararası ticaret ve lojistik bölümlerinin gerçekten göze batan önemli bölümler olduğunu ifade etti. Özellikle öğrencilere bu bölümü tercih ettikleri için tebrik etti. Konuşmasını sonlandırmadan öğrencilerden Rize’yi unutmamalarını ve arada ziyaret etmelerini temenni etti. Konuşmasının ardından Üniversitemiz spor şenliklerinde Üniversite birincisi olan FUBYO voleybol takımına birincilik kupasını verdi.
Daha sonra Yüksekokulumuzdan mezun olan öğrencilere akademisyenler tarafından mezuniyet belgeleri verildi. Programın sonunda mezun öğrenciler büyük sevinç yaşadı ve öğrenciler mezuniyetlerini keplerini havaya fırlatarak ve fotoğraf çektirerek kutladı.
Törene, başta Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın BAK olmak üzere, Rize Valisi Erdoğan BEKTAŞ, Rize Milletvekili Hasan KARAL, Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, Fındıklı Kaymakamı Vedat YILMAZ, Fındıklı Belediye Başkanı Adnan ÖZBALABAN, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali BİLGİN, Ardeşen Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Sait ALBAYRAK, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Serdar MAKBUL, il müdürleri, STK temsilcileri, Üniversitemiz yöneticileri, dekanlar,  akademik ve idari personel, veliler ve öğrenciler katıldı.